- 610
- ۱۳۹۷/۰۹/۰۹ - ۱۰:۵۰
- 496 views
چگونه متوجه دیابت در کودک خود شویم؟ اگر فرزند شما علی رغم پرخوری لاغر، نحیف و کسل می باشد اگر فرزند شما علی رغم تمایل به انواع خوارکی ها نوشیدنی ها ،انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه را ندارد باید کمی نگران وضعیت او شد و حتما به پزشک غدد مراجعه کنید . چرا که سهل انگاری در این موارد عواقب ناخوشایندی را به دنبال خواهد شد . دیابت رایج در کودکان از نوع یک می[…]
در این مقاله میخوانید...
چگونه متوجه دیابت در کودک خود شویم؟
اگر فرزند شما علی رغم پرخوری لاغر، نحیف و کسل می باشد
اگر فرزند شما علی رغم تمایل به انواع خوارکی ها نوشیدنی ها ،انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه را ندارد
باید کمی نگران وضعیت او شد و حتما به پزشک غدد مراجعه کنید . چرا که سهل انگاری در این موارد عواقب ناخوشایندی را به دنبال خواهد شد .
دیابت رایج در کودکان از نوع یک می باشد که ناشی از کمبود انسولین می باشد.یعنی زمانیکه انسولین نباشد، گلوکز وارد سلول نمی شود و در نتیجه قندخون بالا می رود که اگر قند خون از ۱۶۰ـ۱۸۰ در هر دسی لیتر خون بالاتر رود، وارد ادرار می شود و پرادراری به وجود می آید. به همین دلیل بدن دچار کم آبی و فرد مدام تشنه می شود و دچار پرنوشی خواهد شد.
ارتباط ویروس با دیابت
در برخی از کودکان که ژنتیکی استعداد داشته باشند عامل محیطی موجب تحریک سیستم امنیتی شده که در این خصوص
سهل انگاری نسبت به دیابت کودکان
شخیص دیرهنگام دیابت نوع یک باعث می شود کودک دچار کتواسیدوز دیابتی شود یعنی خون او حالت اسیدی پیدا کرده و با تنفس تند و عمیقی که دارد، بوی میوه گندیده از دهانش خارج شود.
اگر باز هم به این نشانه ها توجه نشود، امکان دارد کودک دچار اغما شود.
که متاسفانه گاها این حالت نیز با مننژیت اشتباه گرفته شده و متوجه بیماری وی نمی شوند،حتی در مواردی کودک با قند ۸۰۰، به مدت سه روز با تشخیص اشتباه مننژیت، بستری می شود.
پس والدین عزیز زمانیکه این نوع از علائم بالینی را در کودک خود مشاهده کردین بفکر دیابت از نوع ۱ هم بیفتید.
آیا درمان قطعی برای دیابت وجود دارد؟
در جواب این سوال باید گفت که درمان قطعی برای دیابت وجود نداشته و صرفا کنترل می شود.
درمان دیابت از نوع ۱ تنها با تزریق انسولین ممکن می باشد که بسیاری تصور میکنند تزریق آن برای کودکان دردناک و سخت می باشد در صورتیکه هم اکنون در بازار سرهنگ هایی وجود دارد که سوزن های آن از نیش پشه نازک تر بوده و دردناک نیس و مناسب کودکان می باشد ، تزریق انسولین زیر جلدی و بسیار ساده است و بنابراین هیچ دردی ندارد.
آیا انسولین برای بدن ضرر دارد؟
در واقع انسولین همان هورمونی است که توسط بدن تولید می شود و چون این میزان برای کودکان دارای دیابت نوع یک به حداقل ممکن می رسد لذا بصورت وریدی تزریق می شود تا بدن بتواند کمبودهای موجود را جبران کند.بنابراین مصرف این هورمون از دوران کودکی نمی تواند ضرری داشته باشد.
نکته ای که حائز اهمیت است آنست که بیمار یادبگیرد چطور انسولین را مصرف کند و چه زمانی نیاز به تزریق آن دارد.همچنین دانستن آنکه رژیم غذایی و زمان غذا خوردنش چگونه باشد بسیار مهم است که این آموزش ها از سوی پزشک انجام می شود که علاوه بر این، مادر و پدر باید آموزش کافی ببینند تا کودک دچار افت یا افزایش قندخون نشود چون هر دو حالت می تواند به فرزندشان صدمه بزند.
راهکار های کنترل قند خون
